El moviment de l'alumnat arreu d'Europa, és una eina fonamental per a completar la seua formació i obrir-los totes les portes del mercat laboral. Potenciar-lo implica un gran esforç per part de tothom per tal d'aconseguir que puguen afrontar amb èxit els reptes que els esperen una vegada finalitzada la seua formació acadèmica. En la FP, aquesta mobilitat és part fonamental de la formació de l'alumnat ja que els permet, no només millorar o adquirir competència comunicativa en un nou idioma, sinó també transferir el que han aprés a un entorn  laboral, consolidar d'una manera pràctica tot allò que han estudiat, fomentar l'esperit emprenedor i, per suposat, conèixer noves cultures i tradicions que potencien la dimensió Europea de l'educació. 
 
En aquest sentit, l'Escola Sindical Melchor Botella, que pertany a l'STEPV de València, gestiona un projecte Erasmus + dirigit a estudiants de les famílies professionals d'Administració i Gestió i d'Informàtica i Comunicacions. És un projecte pensat per a 72 alumnes de 6 instituts que desenvoluparan pràctiques en empreses dels sectors corresponents a  Alemanya, Regne Unit, Itàlia i Portugal.
 
En el cas de l'alumnat del Ximén d'Urrea, els seleccionats realitzaran un mes de pràctiques en un entorn laboral real a més d'un curs d'idiomes i cultura del país d'acollida. La primera alumna va viatjar el 26 de gener cap a Reggio Calabria en Itàlia. El 4 de març, dos alumnes més aniran cap a Alemanya i a partir del dia 28 de març, dos més iniciaran la seua estada en el Regne Unit. L'alumnat, a banda de beneficiar-se de l'experiència de les pràctiques, tindrà la possibilitat d'ampliar els seus contactes per intentar integrar-se el més aviat possible al mercat laboral amb unes noves eines que, sens dubte, només es poden adquirir vivint experiències com aquesta.

 

 

 

Llegado el mes de noviembre, damos por concluidas las movilidades previstas en nuestro proyecto Erasmus + “Plurilingüismo para la Igualdad de Oportunidades”. finalmente, hemos realizado tres cursos en el Reino Unido relacionados con la metodología AICLE/CLIL y con la mejora del inglés. Ahora, vamos a empezar a ofrecer al resto de claustro toda la información recabada en estos cursos así como a iniciar la preparación de nuestro siguiente proyecto que tendrá como uno de sus principales objetivos el conocer de primera mano,  y mediante “job shadowing”, la forma en que se trabaja alrededor de Europa.

 

El proyecto continúa su marcha. Ya han sido realizadas dos de las tres movilidades previstas en el mismo.

La profesora Fuensanta Saura ha participado en el curso “CLIL – Content and Language Integrated Learning: Practical Methodology for Teachers who Teach Science, Maths or Tecnical Subjects “Bilingually” in English at Secondary Level” que ha tenido lugar en Cheltenham (U.K.) durante la penúltima semana del mes de julio.

Nuestro instituto  presentó en la convocatoria 2015 y dentro de la acción KA-101 de educación escolar, un proyecto orientado a la formación en el extranjero del profesorado a partir de la cual crear una base para el inicio de un programa plurilingüe en el centro. 

Adreça del centre

Atenció telefònica en secretaria entre 9.00h. i 14.00h al

Tel.: 964 73 89 40

Fax: 964 73 89 41

Envia un missatge per correu electrònic al 12004011@gva.es

Envia una carta o document a:

IES Ximén d’Urrea

Avd. Castelló nº 33,

CP 12110, L’Alcora, Castelló

Accés administradors