El moviment de l'alumnat arreu d'Europa, és una eina fonamental per a completar la seua formació i obrir-los totes les portes del mercat laboral. Potenciar-lo implica un gran esforç per part de tothom per tal d'aconseguir que puguen afrontar amb èxit els reptes que els esperen una vegada finalitzada la seua formació acadèmica. En la FP, aquesta mobilitat és part fonamental de la formació de l'alumnat ja que els permet, no només millorar o adquirir competència comunicativa en un nou idioma, sinó també transferir el que han aprés a un entorn  laboral, consolidar d'una manera pràctica tot allò que han estudiat, fomentar l'esperit emprenedor i, per suposat, conèixer noves cultures i tradicions que potencien la dimensió Europea de l'educació. 
 
En aquest sentit, l'Escola Sindical Melchor Botella, que pertany a l'STEPV de València, gestiona un projecte Erasmus + dirigit a estudiants de les famílies professionals d'Administració i Gestió i d'Informàtica i Comunicacions. És un projecte pensat per a 72 alumnes de 6 instituts que desenvoluparan pràctiques en empreses dels sectors corresponents a  Alemanya, Regne Unit, Itàlia i Portugal.
 
En el cas de l'alumnat del Ximén d'Urrea, els seleccionats realitzaran un mes de pràctiques en un entorn laboral real a més d'un curs d'idiomes i cultura del país d'acollida. La primera alumna va viatjar el 26 de gener cap a Reggio Calabria en Itàlia. El 4 de març, dos alumnes més aniran cap a Alemanya i a partir del dia 28 de març, dos més iniciaran la seua estada en el Regne Unit. L'alumnat, a banda de beneficiar-se de l'experiència de les pràctiques, tindrà la possibilitat d'ampliar els seus contactes per intentar integrar-se el més aviat possible al mercat laboral amb unes noves eines que, sens dubte, només es poden adquirir vivint experiències com aquesta.

 

 

Adreça del centre

Atenció telefònica en secretaria entre 9.00h. i 14.00h al

Tel.: 964 73 89 40

Fax: 964 73 89 41

Envia un missatge per correu electrònic al 12004011@edu.gva.es

Envia una carta o document a:

IES Ximén d’Urrea

Avd. Castelló nº 33,

CP 12110, L’Alcora, Castelló

Accés administradors