L’IES Ximén d’Urrea està participant en el projecte AQUA amb l’alumnat de batxillerat, des de les assignatures de Biologia i Geologia i Ciències de la Terra i del Medi Ambient.

AQUA és un projecte adreçat als centres educatius i està destinat als docents per a realitzar amb estudiants de qualsevol edat durant l’últim trimestre de 2017.  La filosofia del projecte és el treball multidisciplinari, on tenen cabuda la ciència, la tecnologia i la informàtica, en un projecte col·laboratiu que busca la participació activa no només a nivell presencial sinó també a nivell on line.

Els centres interessats a participar han rebut 100 kits per a l'anàlisi de l’aigua que arriba pel sistema de canalització fins a les aixetes dels domicilis dels alumnes. El control se realitza mensualment durant els mesos d’octubre, novembre i desembre. L’alumnat ha sigut format prèviament pel seus professors y professores per a realitzar els mesuraments i el seu posterior anàlisi.

Els alumnes de l’IES Ximén d’Urrea que participen en AQUA estan controlant la qualitat de l'aigua de la boca de l’aixeta de les seues cases, per a la qual cosa realitzen quatre tests relatius al pH, contingut de clor, olor i sabor de l’aigua una vegada al mes. Un cop analitzades les mostres seguint la metodologia proposada, els alumnes pugen els resultats a la plataforma en línia www.aqua.ibercivis.es . D’aquesta forma, col·laboraren en la construcció d’un mapa de qualitat a nivell d’Espanya, on poden controlar els informes d'altres participants i detectar incidències que influeixen en la qualitat de l’aigua que consumeixen i també en la seua qualitat de vida.

Aquest projecte ha rebut finançament de la Convocatòria FECYT Ref: FCT- 16-11275, coordinat per la Fundació Ibercivis i del Ministeri d'Indústria, Economia i Competitivitat.

Vídeo del projecte AQUA: P-AQUA-PARTE-1 

Adreça del centre

Atenció telefònica en secretaria entre 9.00h. i 14.00h al

Tel.: 964 73 89 40

Fax: 964 73 89 41

Envia un missatge per correu electrònic al 12004011@edu.gva.es

Envia una carta o document a:

IES Ximén d’Urrea

Avd. Castelló nº 33,

CP 12110, L’Alcora, Castelló

Accés administradors