Els alumnes de biologia i geologia de 4t d’ESO i 1r de batxillerat de l’IES Ximén d’Urrea participaran del 8 al 19 de maig en Somos Científicos, ¡sácanos de aquí!. i interactuaran amb científics de tota Espanya en una activitat de divulgació a través d’Internet que pretén augmentar l’interés dels estudiants per la ciència i apropar-los al món de la investigació de la mà de qui està treballant en ella actualment.

Dirigida a alumnes de 11 a 18 anys, aquesta activitat consisteix en què els estudiants reten als investigadors en xats on poden preguntar als experts sobre qualsevol tema, des dels tractaments contra el càncer fins a com aturar el canvi climàtic. Es tracta d’un concurs a l’estil de Factor X, on els estudiants són els jutges i voten per a que la seua científica favorita o el seu científic favorit guanye 500 € a invertir en més divulgació.

A través de la participació en “Somos científicos”, els alumnes comproven que els científics són gent propera i que allò que s’aprenen a classe se pot aplicar a la vida real. Aquesta iniciativa pretén promoure l'interés pels temes relacionats amb la ciència i despertar vocacions científiques.

Per als científics participants, l'activitat suposa una oportunitat per millorar les seves habilitats comunicatives, obtenir una altra visió del seu treball i descobrir què pensen els més jovens sobre la ciència i els qui es dediquen a ella.

L'IES Ximén d’Urrea participarà al costat d'altres 68 centres i 20 científics en quatre "zones temàtiques". Entre els estudiants que més destaquen per les seues preguntes interessants, comentaris brillants o que interaccionen millor que ningú en algun xat, se seleccionarà un participant per zona que rebrà un certificat i un xec regal.

L'activitat es recolza amb recursos educatius especialment dissenyats per a ser treballats a l'aula i es realitza gràcies a la col·laboració de Educaixa i l’Obra Social “la Caixa”

Adreça del centre

Atenció telefònica en secretaria entre 9.00h. i 14.00h al

Tel.: 964 73 89 40

Fax: 964 73 89 41

Envia un missatge per correu electrònic al 12004011@edu.gva.es

Envia una carta o document a:

IES Ximén d’Urrea

Avd. Castelló nº 33,

CP 12110, L’Alcora, Castelló

Accés administradors